سیفون یکی از قطعات پرکاربرد در سیستم فاضلاب تاسیسات ساختمانی به حساب میآید. ساختمان این تجهیز به شکلی طراحی میشود که پس از تخلیه فاضلاب، مقداری آب در آن باقی بماند. به این ترتیب ارتباط بین چاه و لوه فاضلاب با فضای ساختمان قطع خواهد شد. نام دیگر سیفون، گلوشتری است و میتواند انواع مختلفی داشته باشد. از پرکاربردترین انواع سیفون، میتوان به سیفونهای پوش فیت اشاره کرد. این تجهیزات پلیمری، مزایای بسیاری دارند. به همین دلیل به صورت گسترده در بخش تاسیسات فاضلاب ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. نصب آسان یکی از مهمترین مزایی است که این قطعات دارند. به همین دلیل استفاده از سیفونهای پوش فیت، سرعت اجرای پروژه را افزایش خواهد داد. در ادامه این مطلب، به بررسی ویژگیها، مزایا و معایب، مشخصات فنی، کاربردها و دیگر موارد مرتبط با سیفون پوش فیت میپردازیم.
سیفون پوش فیت چیست؟
سیفونهای پوش فیت، تجهیزاتی هستند که عموما در محلهای ابتدایی و ورودی فاضلاب در سینک و سایر خروجیهای فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرند. وظیفه اصلی این قطعه پیشگیری از خروج گاز فاضلاب و بوی نامطبوع به داخل ساختمان است. بخش میانه سیفون شترگلو نام دارد و آبی که در داخل آن باقی میماند نیز آب بند نامیده میشود. پس از آن که فاضلاب از لوله ورودی به سمت شترگلو حرکت میکند، آب در لوله خروجی شتر گلو نیز بالا میرود. پس از تخلیه کامل فاضلاب، آب درون لولهها تخلیه میشود و آب درون شترگلو باقی میماند. سیفونهای پوش فیت دارای سوکت هستند، بنابراین نصب آنها نیاز به چسب، حرارت و جوش ندارد و به سادگی صورت میپذیرد. برای آن که از طریق سوکتها در طرفین سیفون بتوان آن را به سایر تجهیزات متصل کرد، تنها مقداری فشار لازم است. آب بندی تجهیزات پوش فیت نیز آسان است و تنها به وسیله یک اورینگ در بخش سوکت، به راحتی انجام میشود. تجهیزات پوش فیت پلیمری عموما از پلی پروپیلن و یا یو پی وی سی تولید میشوند. این پلیمرها مقاومت کافی در برابر آسیب را دارند و به راحتی دچار شکستگی نمیشوند. یکی از قابلیتهای این سیفونها، مقاومت آنها در هنگام زمین لرزه است.
مشخصات فنی سیفون پوش فیت
سیفونهای پوش فیت در بازار مشخصات فنی مختلفی دارند. قطر ورودی و خروجی سیفون، عددی است که اهمیت آن در اتصال به سایر اتصالات و لولهها است. این عدد عموما به اینچ بیان میشود. چنانچه قطر ورودی و خروجی سیفون متفاوت باشد، این مشخصه فنی با دو عدد بیان میشود. این اعداد میتواند 40، 50، 75، 110، 125، 160 و 200 اینچ باشند. برخی از سیفونهای پوش فیت، پروتکت هستند. این تجهیزات، حاوی مواد ضد حریق هستند. به همین دلیل دچارآتش سوزی نمیشوند.
همانند دیگر لوله و اتصالات پوش فیت، سیفون نیز علاوه بر مدل پروتکت، در مدلهای سایلنت و معمولی در بازار موجود هستند. چنانچه این تجهیزات صدای عبور سیال را به فضای خارجی انتقال ندهند، سایلنت نامیده میشوند. سیفون سایلنت پوش فیت، دارای ساختار سه لایه است. این لایهها به عنوان عایق صدا عمل میکنند. در غیر این صورت این تجهیزات معمولی هستند. یکی دیگر از مشخصات فنی مرتبط با سیفون، طول لوله ورودی متصل به آنهاست که میتواند یکی از اعداد 20، 60، 75 و 90 باشد. در ادامه مطلب، به بررسی ویژگیهای سیفون پوش فیت خواهیم پرداخت.
ویژگی های سیفون پوش فیت
ویژگی مهم این تجهیزات، استحکام آنها در برابر فشار و شکستگی است. این ویژگی به تولید آنها از مواد پلیمری مستحکم برمیگردد. همچنین استفاده از مواد پلیمری مانند پلی پروپیلن، باعث مقاومت این تجهیزات پوش فیت در برابر مواد شیمیایی مانند اسیدها و بازها میشود. یکی از ویژگیهایی که در مورد انواع تجهیزات پوش فیت از جمله سیفون بیان میشود، محدوده PH قابل تحمل آنهاست. این محدوده عموما از 2 تا 12 و بسیار گسترده است. این سیفونها به طور گسترده در سیستمهای فاضلاب استفاده میشوند و باید در برابر مواد شیمیایی مقاومت لازم را داشته باشند. برخی اوقات، در تولید این سیفونها مواد ضد حریق مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل دارای نقطه اشتعال بسیار بالیی هستند. سیفونهای پوش فیت دارای مواد ضد حریق، به عنوان پروتکت شناخته میشوند. از دیگر ویژگیهای این تجهیزات پوش فیت میتوان به ضریب زبری، ضریب انبساط طولی و ضریب انتقال حرارت آنها اشاره کرد. اعداد نشانگر این ویژگیها در تجهیزات پوش فیت بسیار پایین هستند. ضریب انعطافپذیری و تنش تسلیم این سیفونها نشانگر اعداد قابل توجهی هستند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب سیفونهای پوش فیت میپردازیم.
مزایای سیفونهای پوش فیت
مزایای این تجهیزات پوش فیت پلیمری، شامل موارد زیر است:
- به عنوان شیر یکطرفه عمل میکند و از بازگشت بو، بخار ناشی از فضولات و جانوران موذی جلوگیری میکند.
- مقاومت حرارتی آنها بالاست و کمک میکند تا در آتشسوزی دچار حریق نشوند.
- این سیفونها چندان دچار انبساط و انقباض نمیشوند و با تغییر دما، تغییر طول چندانی نخواهند داشت.
- محل اتصال این سیفونها نشتی ندارد و با یک ارینگ آببندی میشود.
- در برابر مواد شیمیایی از جمله اسید و باز دچار خوردگی و آسیب نمیشوند.
- بسیار مستحکم هستند و به راحتی دچار شکست نمیشوند.
- به دلیل وزن سبک، بار اضافهای به سیستم اضافه نخواهند کرد و حمل و نقل کم هزینهای دارند.
- نصب آنها ساده است و به آسانی میتوان آنها را تعمیر یا تعویض کرد.
- چنانچه وسایل با ارزشی به درون فاضلاب بیفتد، با وجود سیفون راحتتر خارج میشود.
معایب سیفونهای پوش فیت
به طور کلی به دلیل معایب سیفون، برخی کارشناسان استفاده از آن را توصیه نمیکنند. مواد فاضلابی به راحتی درون آن حرکت نمیکنند. جمع شدن آب در داخل شترگلو باعث ایجاد رسوب در بلند مدت میشود. احتمال گرفتگی فاضلاب را افزایش میدهند. این کارشناسان استفاده از زانویی را به جای سیفون توصیه میکنند. سایر معایب سیفون پوش فیت شامل موارد زیر است:
- در استفاده طولانی مدت، احتمال اینکه کارایی خود را از دست بدهند، وجود دارد.
- مقاومت این سیفونها در تابش مستقیم نور آفتاب، کم میشود.
همانطور که میبینید، مزایای استفاده از سیفون پلیمری پوش فیت، بسیار بیشتر از معایب آن است. بنابراین استفاده از آن بسیار منطقی به نظر میرسد.
استانداردهای سیفون پوش فیت
استانداردهای مختلفی برای سیفون و سایر تجهیزات پوش فیت مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله این استانداردها، میتوان ار استانداردهای بین المللی EN 1329-1، ISO 9119-1 و ISO 7671 نام برد که بیشترین کاربرد را دارند. جهت سنجش ابعاد و سایر مشخصات فنی این سیفونهای پوش فیت از استانداردهای DIN 19560-10 و EN 1451-1 استفاده میشود. حلقههای آببندی که برای آنها استفاده میشوند نیز بر اساس دو استاندارد DIN 4060 و DIN 681 تعیین میشود. مقاومت شیمیایی گلوشتری پوش فیت نیز بر اساس استانداردهای DIN 16934 و DIN 7671 سنجیده میشود. از آن جایی که از این سیفونهای پلیمری در سیستمهای فاضلابی استفاده میشود، استاندارد بین المللی DIN 1968 در تولید آنها مورد استفاده قرار میگیرد. این استاندارد اصول طراحی و اجرای سیستمهای فاضلابی را مورد بررسی قرار میدهد.
انواع سیفون پلیمری پوش فیت
انواع سیفونهای پوش فیت شامل موارد زیر است:
سیفون پوش فیت بازدید
این سیفون در سیستم فاضلاب شهری مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از آن میتوان سیستم فاضلاب را بررسی و هرگونه گرفتگی را رفع کرد. در میانه این سیفون، یک علمک وجود دارد که امکان تغییر طول آن وجود دارد تا دسترسی را آسانتر کند. عموما این قطعه از پلی اتیلن با چگالی بالا تولید میشود و در تاسیسات خانگی و تجاری نیز کاربرد دارد. فشار قابل تحمل این تجهیزات نیز 4 اتمسفر است.
سیفون پوش فیت یک تکه و رایزر
این سیفون بیشتر در سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که از نام آن پیداست، به شکل یک تکه ساخته میشود و به شکل کوتاه و بلند در بازار موجود است. رایزر نیز قطعهای به شکل لوله است و میتوان آن را بر روی سیفون یک تکه پوش فیت قرار داد.
سیفون پوش فیت سوکت دار
این سیفونها دارای اتصالات و حلقههایی هستند که به آببندی بهتر و مقاومت بیشتر آنها در برابر ضربه آنها کمک میکند. سطح صاف و صیقلی این سیفون، به کاهش اصطکاک و کاهش رسوب کمک میکند.
سیفون پوش فیت با دریچه بازدید
سیفون با دریچه بازدید پوش فیت، طراحی دو تکه دارد. در قسمت زیرین این سیفون، یک دریچه وجود دارد که بازرسی و رفع گرفتگی این تجهیزات را بسیار ساده میکند. همچنین نیاز به زانوی اضافی ندارد. مقاومت بالا در برابر ضربه، نقطه اشتعال بالا و مقاومت در برابر مواد شیمیایی از دیگر مزایای این سیفونها محسوب میشود.
موارد مصرف و کاربردهای سیفون پوش فیت
از کاربردهای سه راه پوش فیت، میتوان به سیستمهای زیر اشاره کرد:
- سیستمهای فاضلاب شهری
- لولهکشی فاضلاب ساختمان
- آزمایشگاهها
محصولات مکمل سیفون پوش فیت
از محصولات مکمل سیفون پوش فیت، میتوان از ابزارآلاتی نام برد که برای لوله و اتصالات پوش فیت استفاده میشوند. این تجهیزات پلیمری در ترکیب با سایر انواع تجهیزات پوش فیت مانند لوله و زانو مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین انواع دیگر لوله و اتصالات پوش فیت جزوی از محصولات مکمل سیفونهای پوش فیت هستند.
خرید سیفون پوش فیت
فروشگاه اینترنتی پایپ کالا، شامل لیست کاملی از تجهیزات پوش فیت پلیمری از جمله انواع سیفون است. بنابراین هنگامی که نیاز به خرید انواع این تجهیزات برای استفاده در سیستم لولهکشی ساختمان خود داشته باشید، میتوانید از لیست موجود در این سایت استفاده کنید و ابزارآلات و لوله و اتصالات مورد نیاز خود را بخرید. کارشناسان فروش این مجموعه، در کوتاهترین زمان، به درخواست خرید شما رسیدگی خواهند کرد. چنانچه اقلام مورد نیاز خود را در فروشگاه اینترنتی ما نیافتید، میتوانید با بخش پشتیبانی به شماره 02155696808 تماس حاصل کنید.
لیست قیمت سیفون پوش فیت
برای آگاهی از قیمت تجهیزات فاضلابی مانند سیفون پوش فیت، میتوانید لیست این محصولات را در فروشگاه اینترنتی پایپ کالا پیدا کنید. در غیر این صورت میتوانید لیست خرید تجهیزات پایپینگ فاضلاب مورد نیاز خود را از طریق این سایت برای کارشناسان ما ارسال کنید. کارشناسان این فروشگاه، در کمترین زمان، لیست قیمت لوله و اتصالات مورد نظر را برای شما ارسال میکنند. هزینه مواد اولیه پلیمری و ضد حریق، هزینههای تولید و هزینههای سربار و نوسانات قیمت در بازار، تعیین کننده قیمت سیفون پوش فیت هستند. برای آگاهی از آخرین قیمت بازار سیفونهای پوش فیت، شما میتوانید به سایت پایپ کالا مراجعه کنید.
برندهای سازنده سیفون پوش فیت
از برندهای معتبر داخلی تولید کننده سیفون پوش فیت یک تکه، بازدید، سوکت دار و با دریچه بازدید میتوان به پلیران، نیوفلکس، وحید و سوپردرین اشاره کرد. محصولات تولید شده توسط این برندها، منطبق با استانداردهای لازم بین المللی هستند و کیفیت بالایی دارند. چنانچه سایر برندهای تولید کننده سیفونهای پوش فیت پلیمری مورد نیاز شماست، با واحد فروش پایپ کالا تماس بگیرید.
نکات مهم هنگام خرید سیفونهای پوش فیت
هنگام خرید سیفون پوش فیت، مسائل زیر اهمیت دارند و باید به آنها توجه کرد:
- پیش از اقدام به خرید این سیفونهای پلیمری، از مشخصات فنی پروژه لوله کشی فاضلاب مورد نظر خود، اطمینان حاصل کنید. ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی این تجهیزات پوش فیت بر اساس همین مسائل فنی معین میشوند.
- برای اطمینان از کیفیت این تجهیزات PP، محصولات خود را از برندهای دارای اعتبار مانند نیوفلکس، وحید، پلیران و سوپردرین انتخاب کنید.
- پیش از نهایی کردن خرید، با کارشناسان پایپ کالا مشورت کنید.
در این مطلب، به معرفی سیفونهای پوش فیت پرداختیم. ویژگیهای مهم این تجهیزات وزن سبک، مقاومت در برابر آتشسوزی، عدم واکنش به مواد شیمیایی و تغییر طول ناچیز با تغییر دما است. سیفونها به عنوان مانعی عمل میکنند تا بخارات و بوی ناشی از فاضلاب، به فضای داخلی خانه وارد نشوند. همچنین میتوانند از ورود حشرات موذی از طریق سیستم فاضلاب به داخل خانه پیشگیری کنند. ضمن آن که سیفون بازدید میتواند برای بررسی و پاکسازی فاضلاب شهری استفاده شود. برخی سیفونهای پوش فیت نیز دارای دریچه بازدید در قسمت زیرین هستند و میتوان گرفتگی آنها را به راحتی رفع کرد. این تجهیزات پوش فیت، برای اتصال نیاز به هیچ گونه چسب، جوش و حرارت ندارند و نصب سادهتری از سایر سیفونها دارند. شما میتوانید برای خرید انواع لوله و اتصالات پلیمری، از سایت پایپ کالا استفاده کنید.